همه چیز درباره برداشتن خال | صورت | گوشتی {۱۴۰۲}
خرداد 27, 1402
“خال” یکی از مشکلات پوستی است که توسط بسیاری از افراد در نظر گرفته میشود. این ضایعه روی پوست در نتیجه تغییر رنگ و شکل ضایعه روی سطح پوست به رنگ قهوهای، قهوهای تیره یا مشکی ایجاد میشود. خالها معمولاً خوشخیم هستند و علائم یا اثرات جانبی ندارند. با این حال، برخی خالها مشکوک هستند و با تغییر سریع و نامنظم در اندازه، شکل و رنگ خود ممکن است باعث بیماری شوند، در این موارد جراحی موضعی برای برداشتن آنها لازم است.
انواع خالها به دو دسته خال خوشخیم و خال بدخیم تقسیم میشوند. برای بهتر فهمیدن این دستهبندی، باید به توصیف رنگ، شکل و سایز خال توجه کرد. برای درمان خال، باید روشهای مناسبی برای برداشتن آن در نظر گرفته شود. مهمترین روش برای برداشتن خال، استفاده از تکنیکهای جراحی موضعی است که براساس مکان، اندازه و نوع خال تعیین میشود. با وجود این، برای نگهداری بهتر پوست بعد از برداشت خال، توصیه میشود که از کرمهای نرمکننده و مرطوب کننده استفاده شود.

خال های بدخیم
خطرناکترین نوع سرطان پوست که دارای خالهای نامتناسب یا لکههای رنگ است، ملانوم است. این نوع سرطان در هر قسمتی از پوست به وجود میآید و ممکن است در کنار یک خال پوستی شروع شود. سلولهای رنگدانهای باعث شکلگیری این نوع سرطان میشوند و بنابراین بیشتر از رنگ قهوهای یا مشکی پوشیده میشوند، اما ممکن است به رنگهای دیگر نیز دیده شوند. ملانوم به سرعت بافت پوست را گرفتار میکند و تقریبا هر عضوی از بدن را میتواند تحت تأثیر قرار دهد.
جهت شناسایی سریعتر این نوع سرطان و جلوگیری از احتمال عواقب جدی، باید تمام خالها و نقاطی که تیره رنگ هستند را بررسی کرد. اگر نقاط و ابهاماتی وجود داشته باشد، بهتر است با پزشک خود در ارتباط باشید. گاهی اوقات خالها میتوانند تغییراتی را که نشان دهنده پیشسرطانی است ایجاد کنند ، در این صورت باید درمان آنها را در نظر گرفت. برای برداشتن خال، تکنیکهای مختلفی وجود دارند که شامل لیزر و عمل جراحی است. نوع تکنیکی که باید مورد استفاده قرار گیرد به عوامل متعددی از جمله اندازه و نوع ضایعه، تجربه پزشک و هدف از برداشتن ضایعه بستگی دارد.
انواع خالهای بدخیم
خالهای بدخیم اغلب شکل نامنظم یا مرزهای نامنظم دارند. به عبارت دیگر، آنها معمولاً دارای شکلی نامنظم و بیسیستم هستند، به طوری که ممکن است یک دایره کامل نباشند و به شکل لکهای شبیه باشند. همچنین، بافت خالهای بدخیم غیرعادی و نامنظم است؛ به طور معمول دارای حالت دانهدانه هستند و در اندازه آنها تغییراتی رخ میدهد، به عنوان مثال بزرگ شدن یا کوچک شدن. در ضمن، رنگ خالهای بدخیم نیز ممکن است به مرور زمان تغییر کند.
خال خوشخیم
مجموعه سلولهایی که در محلی غیر از محل اصلی خود جمع میشوند و بر اساس جنس سلول سازنده متفاوتی دارند، به عنوان خال شناخته میشوند. انواع مختلفی از خالهای خوش خیم و بیخطر در بسیاری از افراد مشاهده میشود که از نظر سلامت فرد تهدیدی ندارند، اما ممکن است به عنوان علامتی زیباییشانسی باشند و باعث ناراحتی فرد شوند.

مراقبتهای پس از برداشتن خال با لیزر
بعد از برداشتن خال با لیزر، بایستی به مدت چند روز تا چند هفته از محل زخم مراقبت کنید تا آثار آن به طور کامل از بین برود. مراقبت بعد از برداشتن خال با لیزر ساده است و تنها کافی است که چند نکته آسان را رعایت کنید. مراقبتهای بعد از برداشتن خال با لیزر شامل موارد زیر است:
– به مسائل بهداشتی توجه کنید و نواحی زخمها را با شست و شو یا استفاده از کرمهای مرطوب کننده، مرطوب نگه دارید.
– در نواحی که زخم شدهاند هیچگونه دست کاری نکنید و اجازه دهید پوست، خودش را ترمیم کند.
– به مدت ۱ الی ۲ روز پانسمان را روی خال نگه دارید.
– به مدت دو روز نباید آب به زخم برسد.
– پس از گذشت دو روز از انجام لیزر، بایستی از کرم ضدآفتاب استفاده شود. این کار بین یک ماه تا شش ماه باید انجام شود.
– ناحیه درمان نبایستی در معرض خورشید یا نور شدید قرار بگیرد.
– از حرکات کششی که باعث ایجاد کشش یا فشار در نواحی تحت درمان میشود، خودداری شود.
عوارض برداشتن خال با لیزر چیست؟
بسیاری از افرادی که قصد دارند خالهای خود را با استفاده از روش لیزر از بین بردارند، نگران عوارض احتمالی هستند. در واقع، میتوان گفت که عوارض برداشتن خال با لیزر بسیار کمتر از سایر روشهای درمانی است و لیزر یکی از سالمترین راههای از بین بردن خالها است. البته، التهاب، خارش و کمی درد در نواحی که لیزر شدهاند از جمله عوارض این روش هستند. اما باید توجه داشت که این عوارض تنها بعد از یک یا دو روز از بین میروند و هیچ مشکل و آسیب دائمی برای فرد ایجاد نمیشود. بنابراین، با خیال راحت و بدون ترس از عوارض احتمالی، میتوانید خالهای خود را با روش لیزر از بین بردارید.
زمان بهبودی بیمار پس از برداشتن خال چقدر است؟
بهبودی کامل پوست فرد، به عواملی نظیر سن و سال، ویژگیهای جسمی، نوع پوست و نوع خال وابسته است و به همین دلیل نمیتوان یک مدت زمان مشخص برای همه اعلام کرد. اما به طور کلی میتوان گفت که زخم حاصل از برداشتن خال، در بازه زمانی ۲ تا چند هفته به طور کامل بهبود مییابد.
آیا برداشتن خال با لیزر درد دارد؟
خیر، این روش بدون هیچگونه دردی انجام میشود.
آیا برداشتن خال با لیزر مضر است؟
اگر قبل از انجام لیزر با پزشک مشورت کرده و آزمایشهای مرتبط را انجام دهید، هیچگونه ضرری شما را تهدید نخواهد کرد.
هزینه برداشتن خال با لیزر چقدر است؟
هزینهها به عواملی نظیر نوع و ابعاد خال، محل قرار گیری آن و پزشک بستگی دارد.
بعد از برداشتن خال با لیزر چه پمادی باید استفاده کرد؟
بعد از برداشتن خال با لیزر، کرمهای آبرسان، ترمیم کننده، کلاژن ساز و ضد لک انتخابهای مناسبی هستند. اما توصیه و نسخه پزشک شما در اولویت است.